Преображење свечано прослављено у Добоју

Published On: 21/08/2022

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије служио је 19. августа 2022. године, поводом крсне славе града Добоја–Преображења Господњег, свету архијерејску Литургију у храму Светих апостола Петра и Павла.

Владика Фотије је, ценећи несебичну љубав, безрезервну духовну и материјалну подршку, као и активно учешће у животу Цркве при храму Светих апостола Петра и Павла одликовао архијерејским похвалницима посланике у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Обрена Петровића и Сању Вулић и друге заслужне грађане и институције.

Орденом Светог краља Драгутина–преподобног Теоктиста, највишим признањем Епархије зворничко-тузланске, одликован је г. Војин Јовић из Добоја који је више деценија црквењак при овом храму.

Изражена је велика захвалност добојским посланицима на доприносу у развоју, напретку и реализацији многобројних пројеката, као и подршци за све будуће планове и активности које ће Добој учинити најперспективнијим градом у Републици Српској.
Владика Фотије је похвалио градоначелника Добоја г. Бориса Јеринића за којег је рекао да је добар домаћин са којим се реализују бројни пројекти за добробит вјерујућег народа.

Светој Литургији и свечаности ломљења славског колача присуствовали су министри унутрашњих послова Републике Српске г. Драган Лукач и привреде и предузетништва г. Вјекослав Петричевић, помоћник министра одбране у Савјету министара г. Мирко Околић,  посланици у Народној скупштини Републике Српске са овог подручја, представници Полицијске управе Добоја, начелници из других локалних заједница, као и гости из Србије.

У Добоју је данас владика Фотије освештао и нову спомен-собу погинулим борцима добојске регије.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Најновије вести