Патријарх Јован посетио Велику џамију у Блудану

Published On: 24/08/2022

Његово Блаженство Патријарх антиохијски и свег Истока г. Јован служио је 21. августа 2022. године свету Литургију у храму Светог Георгија у Блудану.

Саслуживали су преосвећена господа епископи Мојсије (Ал-Хоури), Јован (Батш), Арсеније (Дахдал) и Мојсије (Евнух) и више свештеника и ђакона у молитвеном присуству великог броја православних житеља Блудана и Забаданија.

Његово Блаженство г. Јована је дочекало више локалних званичника, друштвених делатника и чланова парохијског савета, који су се у Патријарховој пратњи упутили ка Великој џамији где је одржан разговор са министаром вера др Мухамедом Абдул Сатар ал-Сајидом и званичницима града Блудана.

У свом говору, Његово Блаженство је захвалио министру и домаћинима на топлом пријему који потврђује да су љубав и братство оно што спаја све грађане земље, и муслимане и хришћане, који заједно раде на добробити сваког човека и земље.

Министар је пожелео добродошлицу Његовом Блаженству и делегацији која га прати и истакао да је Сирија колевка хришћанства, а присуство Патријарха или било ког хришћанског свештеника у џамији није ништа друго до порука мира и братства које уједињује муслимане и хришћане Сирије на највишим вредностима хуманости и љубави. Он је такође захвалио патријарху Јовану на помоћи и моралној и материјалној подршци коју Антиохијска Патријаршија пружа свим житељима Блудана и Забаданија.

Извор: Антиохијска Патријаршија

Најновије вести

Повезане вести