Успење Пресвете Богородице у Акрону

Published On: 30/08/2022

На празник Успења Мајке Божје, 28. августа 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ источноамерички г. Иринеј служио је свету архијерејску Литургију у храму Светога великомученика Димитрија, у Акрону, где је молитвено прослављена крсна слава савеза кола српских сестара на епархијском нивоу.

Велики број верног народа показао је своју радост поводом славског сабрања а још више ради приседињења са Животворним Господом, кроз Његове Небеске Тајне.

По прочитаном јеванђељу епископ је произнео дивну празничну беседу созерцавајући о кондаку Успеније, у коме певамо о Мајци Живота, коју „ни гроб, ни смрт не могаше држати“, јер је „стална у молитви и нашa чврста нада у њеном заступништву”.

Након заамовне молитве принешени дарови, хлеб, вино и жито, осветише се и благословише за здравље свих оних у чије име се и спремише исте.

По отпусту, за све присутне припремљена је славска трпеза, у току које је домаћин, о. Драган Гороњић, поздравио Епископа, куму, свештенике и сав присутни народ, пожелевши им изобиље благослова, дугог и мирног живота. У току програма присутнима се обратила кума овогодишње прославе, гђа Милка Вукелић, потпредседница савеза кола српских сестара Диди Баско и надлежни Епископ г. Иринеј пожелевши да се сваке године окупљамо у што већем броју, да већ сада доводимо у храмове децу, како би била и наша будућност.

Извор: Епархија источноамеричка

 

Најновије вести