Призив Светог Духа за почетак нове школске године у нишкој Богословији

Published On: 06/09/2022

Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније началствовао је 3. септембра 2022. године светом архијерејском Литургијом у храму Васкрсења Христовог у Хиландарском метоху.

Саслуживали су професори Богословије Светих Кирила и Методија: протојереји Бобан Стојковић, Дејан Крстић; јереј Стефан Цинцаревић, као и протођакони Ђорђе Филиповић и Дејан Николић. За певницом су појали ученици ове образовне установе.

На крају Литургије, Преосвећени владика је прочитао молитву призива Светога Духа на ученике, како би уз Божју помоћ, марљиви рад, труд и залагање достигли најбоље резултате. Након тога, Његово преосвештенство је освећеном водом покропио професоре, ученике и сабране верне.

После свете Евхаристије, Преосвећени владика се, као вршилац дужности ректора Богословије, у учионици првог разреда упознао са новопридошлим ученицима, пожелевши им добродошлицу, уз жељу да им наредни период од пет година, колико ће у овој заједници провести, протекне у правом духовном и телесном узрастању, како би једнога дана постали пастири који ће служити на понос целе Цркве. Руком Његовог преосвештенства су потом ученицима као дар подељени примерци Светог писма Новог завета.

Извор: Епархија нишка

Најновије вести