Епископ Јустин: После крста и страдања увек долази радост васкрсења и Сунце победе

Published On: 13/09/2022

На празник Преноса моштију Светог Александра Невског, 12. септембра 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ хвостански и изабрани Епископ западноевропски г. Јустин служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог Александра Невског у Београду.

Епископу Јустину саслуживало је свештенство и ђакони из више епархија Српске Православне Цркве, у молитвеном присуству многобројног верног народа. Епископ Јустин је у току Литургије рукоположио ђакона Бранислава Јоцића у чин презвитера.

Љубав Христова је темељ и основ, почетак и завршетак, Алфа и Омега Његовог закона и Његовог Јеванђеља. Али закон Његов јесте закон љубави, који је Он посведочио и потврдио на крсту, а и сви они који верују и ухвате се крста Христовога управо тај и такав пут морају да прођу, али са радошћу, са надом, са вером да после крста и страдања, после бура и искушења увек долази радост васкрсења и увек се појављује Сунце победе. Управо ту и такву веру је живео и сведочио Свети Александар Невски, рекао је Епископ Јустин.

Извор: ТВ Храм

Најновије вести