Епископ Иринеј разговарао са директором Рогановићем

Published On: 29/09/2022

Његово Преосвештенство Епископ бачки др Иринеј примио је 28. септембра 2022. године у Владичанском двору у Новом Саду др Владимира Рогановића, директора Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама.

У срдачној атмосфери саговорници су разговарали о предстојећем свечаном чину канонизације светог Иринеја, епископа бачког, исповедника вере, и светих мученика бачких – који ће бити извршен у недељу, 2. октобра 2022. године, на светој архијерејској Литургији којом ће началствовати Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије, уз саслужење многобројних архијереја и свештенства Српске Православне Цркве и сестринских помесних Цркава – као и о другим актуелним темама. Преосвећени владика Иринеј и г. Рогановић су се сагласили да је реч о догађају од историјског значаја са Српску Православну Цркву, а посебно за Епархију бачку, која је изнедрила ове новојављене светитеље наше свете Цркве.

Епископ бачки Иринеј је заблагодарио господину Рогановићу на досадашњој плодотворној сарадњи Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама са Српском Православном Црквом и Епархијом бачком. Захваљујући владици Иринеју на гостопримству и срдачном пријему, г. Рогановић је истакао да ће поменута сарадња и убудуће бити настављена на пољу даљег унапређења живота и мисије Епархије бачке и Српске Православне Цркве уопште.

Извор: Епархија бачка

Најновије вести