Захвалница епископу Фотију за несебичну помоћ деци на Косову

Published On: 29/09/2022

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије примио јe 28. септембра 2022. године у Епархијском двору у Бијељини г. Милорада Арлова, председника Одбора за помоћ Косову и Метохији – Република Српска, са којим се задржао у срдачном разговору.

Овом приликом г. Арлов је уручио захвалницу  Његовом Преосвештенству Епископу зворничко-тузланском г. Фотију за несебичну помоћ деци и српском народу на Косову и Метохији.

Подсетимо, Епархија зворничко-тузланска је, по благослову Епископа Фотија помогла донацијом од 2.000 КМ опремање Дневног центра “Подржи ме – 9.јануар” у Косовској Митровици за децу и младе са потешкоћама у развоју из Удружења родитеља „Подржи ме“, који је изградио Одбор за помоћ Косову и Метохији.

„Колико је важна свака материјална помоћ да у потпуности опремимо овај центар кога зовемо хумани манастир, толико је важна и ова морална подршка да помаже на тај начин наш Одбор, Косово и Метохију уз све што чини у целини Српска Православна Црква за опстанак нашег народа на КиМ у духовној колевци свих Срба“, каже председник Одбора Милорад Арлов.

Арлов је позвао све хумане људе и институције које могу да помогну да се опреми центар и да његово потпуно функционисање почне од јануара наредне године.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Најновије вести