Парастос поводом 15 година од смрти бившег председника Милана Јелића

Published On: 03/10/2022

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије служио је 30. септембра 2022. године, у присуству највиших званичника Републике Српске, парастос поводом 15 година од смрти бившег председника Републике Српске Милана Јелића у Модричи.

Пошту Милану Јелићу на градском гробљу у Модричи, осим Јелићеве породице, одали су српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, председник Републике Српске Жељка Цвијановић, министар правде Републике Српске Антон Касиповић, министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, те министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић.

Међу њима су били посланици у Народној скупштини Републике Српске Мара Гранула и Ристо Марић, као и посланик у парламенту БиХ Сања Вулић, те руководство општине Модрича, представници организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, спортских и невладиних организација.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је:- Некадашњи предсједник Републике Српске Милан Јелић остати вјечно у живом сјећању, јер је до преране смрти урадио много за друштво. Прилика је да се сви присјете Јелићевог лика и дјела, његових брзих, као и промишљених опсервација. Никада није мировао, као да је знао да ће га смрт прекинути увијек је јурио, стизао и завршавао посао.

– Јелић је био велики човјек и патриота, спортски и хумани радник, те да је волио Модричу изнад свега, коју није напустио ни када је био на функцијама предсједника и министра. Из Модриче је ишао у Бањалуку на посао. То је говорило о томе колико је био повезан са овом општином. Нека му је слава, рекао је Милорад Додик.

Милан Јелић (1956-2007), председник Републике Српске, привредник и политичар, преминуо је 30. септембра 2007. године.

Истог дана Преосвећени владика Фотије је посетио и црквену општину Модрича те разговарао са свештенством о текућим питањима која се тичу локалне црквене заједнице.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Најновије вести