Митрополит Јоаникије: Највећа наша радост и обавеза јесте када градимо живу Цркву Божју

Published On: 06/10/2022

Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије освештао је 4. октобра 2022. године у Даниловграду звона будућег саборног храма Свете Петке.

Освећење звона Митрополит црногорско-приморски обавио је уз саслужење свештенства Митрополије црногорско-приморске и молитвено учешће великог броја вјерника Даниловграда и других крајева Црне Горе.

Звона су приложили браћа Саша и Миодраг Стојановићи из Дниловграда, а mитрополит Јоаникије их је због тога чина делатне љубави према Цркви Христовој одликовао архијерејском граматом.

У беседи након освећења владика је рекао:- Данас овдје освештасмо и ова три звона у славу Божју да би њихово звоњење побуђивало срца свих вјерних на молитву, да би их подстицало да долазе на Свету службу Божију, да би их разбуђивало духовно да увијек теже ка врлини, ка добру, да умножавају добро, да умножавају пјесму имену Божјем у срцу своме

– И она је умилнија ушима Божјим од свега онога што се може чути на земљи. Зато звона и њихов звук само помажу. Али, све што је освећено има Божје, благотворно истинско дејство. Највећа наша радост, али и обавеза, јесте када градимо живу Цркву Божју. А жива Црква Боижја су хришћани у заједници са Христом, нагласио је митрополит Јоаникије.

Извор: Митрополија црногорско-приморкса

Најновије вести