Други дан прослављања Богородице Заштитнице Зајечара

Published On: 09/10/2022

Другог дана прослављања јављања Пресвете Богородице Заштитнице Зајечара, 7. октобра 2022, служена је света архијерејска Литургија у подруму куће у којој се 1944. године три дана указивао Пресвети лик Богородице.

Свету Литургију служили су Њихова Преосвештенства Епископи славонски г. Јован и тимочки Иларион уз саслуживање зајечарских свештенослужитеља.

У присуству бројних верника, међу којима су били начелник Округа зајечарског г. Владан Пауновић, начелник Полицијске управе Зајечар генерал полиције г. Богољуб Живковић и начелник Одељења за ванредне ситуације Града Зајечара г. Бранислав Матић.

Након свете Литургије, сабраном народу обратио се и Епископ тимочки изразивши благодарност Епископу Јовану на љубави и вољи да својим благословом и присуством увелича овај важан догађај за Епархију тимочку. Владика Иларион је, такође, изразио радост што је света Литургија по први пут служена на месту јављања Пресвете Богородице у Зајечару и наду да ће Пресвета Богомајка и надаље штити и чувати град Зајечар.

Извор: Епархија тимочка

 

Најновије вести