Епископ Андреј примио посланика аустријског парламента гђу др Гудрун Куглер

Published On: 10/10/2022

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј примио је 5. октобра 2022. године у Владичанском двору Епархије аустријско-швајцарске посланика аустријског парламента и правницу др Гудрун Куглер (Gudrun Kugler) која је уједно и председник пријатељства Аустрије и Србије у Народној скупштини Републике Аустрије. 

Посланик Куглер је владици Андреју пренела поздраве и велико интересовање њених сарадника за ангажман српског епископа у питањима свестраног дијалога међу културама и нацијама на просторима Епархије аустријскошвајцарске и у аустријској престонци.

Др Куглер, као велики поштовалац српског народа и Српске Православне Цркве, у двочасовном разговору са Његовим Преосвештенством, похвалила је позицију српског народа и његове Цркве на овим просторима. Желећи да боље разуме и упозна српски народ, др Куглер планира чешће посете матици, како би на лицу места у разговору са народом скупила што више искустава и стекла што боље разумевање живота и прилика у Србији. У конструктивном разговору дискутовало се и о важним темама из јавног и политичког живота, о условима рада Српске Православне Цркве у Републици Аустрији и о међуверском дијалогу.

Епископ Андреј је препоручио неколико интересантних штива која се тичу наше историје, истичући да се тек познавањем историјске позадине, један народ може ближе разумети. Исто тако је и гђа Куглер епископу препоручила интересантне наслове и дала идеје за будуће заједничке пројекте, а све зарад боље сарадње и међусобне размене, добробити и будућности Срба у Аустрији.

Гђа Гудрун Куглер се редовно одазива позивима епископа Андреја, као и недавно свечаној примопредаји новог четвртог храма Српској Православној Цркви у Бечу, упркос мноштву својих пословних обавеза.

Угледном посланику Народне скупштине је на крају пријема показан Саборни храм Светог Саве, а владика Андреј се срдачно захвалио на овој званичној посети, изразивши жељу да се наставе ови драгоцени сусрети.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

 

Најновије вести