Епископ Андреј богослужио у Карате Бријанци

Published On: 17/10/2022

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј служио је 9. октобра 2022. године свету архијерејску Литургију у Карате Бријанци.

Саслуживали су протојереј-ставрофор Рашко Радовић, јереј Ивица Ђулић и ђакон Иван Толић. Лепоти богослужења допринело је појање и Епархијског мешовитог хора „Корнелије Станковић“ из Беча.

Овом приликом, епископ Андреј је донео и део моштију Светог Вланике Николаја Жичког, те су присутни верници били у могућности да целивају ову светињу и узму архијерејски благослов.

Овогодишњи домаћин славе био је г. Драженко Сикимић из Пјаћенце са породицом.

Присуствовали су председник Црквене општине Тићино г. Миленко Спасојевић, председник Црквене општине из Вићенце г. Живомир Илић, председних хуманитарне организације „Немањићи“ из Тићина г. Мишо Матић, председник КУД „Свети Сава“ г. Жељко Миличевић, такође из Тићина, као и г. Мићо Вукић председник хуманитарне организације за подршку села Баре. Гост славе био је и представник римокатоличке цркве г. ђакон Роберто Пагани, дугогодишњи пријатељ наше Црквене општине у Милану, као и свештеник из Милана Данило Беси.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Најновије вести