Игуман манастира Хиландара архимандрит Методије у посети Епархији аустралијско-новозеландској

Published On: 17/10/2022

Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски г. Силуан дочекао је 12. октобра 2022.године, на празник Светог Кириака Отшелника, игумана царске лавре манастира Хиландара – високопреподобног архимандрита Методија.  

Игуман Методије је допутовао у Аустралију поводом прославе 50. јубилеја манастира Светога Саве у Илајну, а, као благослов, Свете Горе Атонске, свечано су донете две верне копије чудотворних икона: Пресвета Богородица Тројеручица и Пресвета Богородица Млекопитатељица.

Игуман Методије, у одговору на поздравну реч епископа Силуана, беседио је:- Пресвета Богомајка бира места које ће посетити и која ће својом посетом и молитвеном заштитом помиловати.

Ове две верне копије чудотворних икона заувек ће остати као знамен великог благослова и укрепљење верном народу Светосавске Српске Православне Цркве на петом континенту, као и свим душама жедних и гладних истине и правде, као и утехе Божје: Пресвета Богородица Тројеручица у манастиру Новом Каленићу код Канбере, а Млекопитатељица у капели Колеџа Свети Сава у Варавилу.

Извор: Епархија аустралијско-новозеландска

 

Најновије вести