Свечани дочек иконе Богородице Тројеручице у манастиру Нови Каленић код Канбере

Published On: 17/10/2022

У суботу, 15. октобра 2022. године, свечано је дочекана верна копија чудотворне иконе Пресвете Богородице Тројеручице у манастиру Светога Саве Нови Каленић код Канбере. 

Пре почетка свете архијерејске Литургије, икона је свечаном литијом унета у манастирски храм ношена рукама архимандрита Методија – игумана  манастира Хиландара и архимандрита Петра намесника манастира Светога Саве у Илајну.

На улазу у храм Епископ аустралијско-новозеландски г. Силуан дочекао је икону Пресвете Богородице поклонивши јој се, а затим је допратио кађењем до места предвиђено за њено пребивање до израде трона.

Светој Литургији су присуствовали и Њихове Екселенције, амбасадори Србије, Русије и Либана, као и ктитор ове велике Светиње, г. Ратко Милићевић.

Након свете архијерејске Литургије која ће остати утиснута у срца свих сабраних, епископ Силуан је замолио игумана манастира Хиландара да се обрати народу беседом.

Потом су уручена признања и размењени дарови, а посебно је истакнут црквенољубиви и родољубиви дар брата Ратка Милићевића који је сносио трошкове око израде ове велике светиње.

Извор: Епархија аустралијско-новозеландска

Најновије вести