Патријарх Порфирије примио амбасадора Индонезије

Published On: 19/10/2022

егова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 19. октобра 2022. године у Патријаршијском двору у Београду Његову Екселенцију Мохамеда Чандру, амбасадора Индонезије у Републици Србији.

Предстојатељ Српске Православне Цркве је изражавајући добрододшлицу представнику пријартељске државе истакао да су склад и сарадња у земљама које одлукује међуверска разноликост, као што је то случај са Србијом и Индонезијом, од великог значаја за општу атомсферу и стабилан развој таквих друштава.

Амбасадор Чандра је потсетио на међуверски дијалог између Србије и Индонезије који је у више наврата организован и у обе државе, који је донео благотворне плодове. Патријарх Порфирије је посебно истакао важност сарадње између Православног богословског факултета у Београду и Исламског универзитета у Џогџакарти, која је иницирана том приликом. Саговорници су се сагласили са потребом даљег продубљивања сарадње између држава, народа и верских заједница на свим нивоима с обзиром да Српска Православна Црква негује вишевековну традицију отвореног и искреног међуверског дијалога.

Његова Екселенција г. Чандру је захвалио на прилици да буде примљен од стране Патријарха српског и истакао да ће настојати да његова дипломатска мисија буде на корист свим грађанима обе државе.

Пријему је присуствовао Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, шеф Кабинета Патријарха српског.

Најновије вести