Епископ Андреј у посети Италији

Published On: 21/10/2022

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј служио је 16. октобра 2022. године свету архијерејску Литургију у Удинама.

Шпалир деце и младих, обучених у народне ношње по српској традицији, понудио је драгом госту хлеб и со у знак добродошлице и љубави. Владику Андреја је у име ЦО Удине поздравио потпредседник Зоран Ђукић.

Саслуживали су протојереј-ставрофор Рашко Радовић, архијерејски заменик и парох у Трсту, јереј Филип Милуновић, секретар епархије и надлежни парох удински јереј др Душан Ђукановић. За певницом је био мешовити хор, састављен од верника српске и руске Цркве, који је са одушевљеношћу појао.

Након Литургије уследило је освештавање славских знамења који су припремили кумови Душан и Славица Алексић. Новица и Мирјана Милошевић су преузели кумство за следећу годину.

У наставку је одржана радна седница Црквене општине, којом је председавао владика Андреј, где се разговарало о ономе што је урађено као и о потребам и могућностима за унапређење и даљи развој црквеног живота у овом делу Италије.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Најновије вести