Сиднеј: Икона Богородице Млекопитатељице у Колеџу „Свети Сава“

Published On: 21/10/2022

У недељу 18. по Духовима, 16. октобра 2022. године, на Колеџу Свети Сава у сиднејском предграђу Варовил свечано је дочекана копија чудотворне иконе Пресвете Богородице Млекопитатељице.

Икону је допратио игуман свете царске српске лавре манастира Хиландара, високопреподобни архимандрит Методије, а на улазу у Колеџ дочекао Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски г. Силуан са свештенством и ђаконима.

Уз умилно певање ђака прве Светосавске дневне школе на Петом континенту, икона је унесена у храм Колеџа и положена на привремени сталак до израде трона. У храму испуњеном верним народом из више градова Аустралије, служена је света архијерејска Литургија уз појање хора Црквене општине Светог кнеза Лазара у Александрији под диригентском палицом гђе Драгане Милановић и Руског мешовитог хора под руководством г. Алексеја.

-Дар иконе Млекопитатељнице Колеџу Светог Саве јесте највећи дар за нашу децу као бисмо да преко ове иконе били нераскидиво повезани са првим српским училиштем и највећим универзитетом нашег народа, манастиром Хиландаром, беседио је владика Силуан.

Игуман Методије је беседио о икони Млекопитатељници, поучивши верне о Њеном значају и благослову који ће ученици Колеџа, као и сви верни, имати Њеним заступништвом.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска

Најновије вести