Ђакон Божидар Васиљевић: Господ нам поручује – не давите се у плићаку лажних вредности

Published On: 22/10/2022

У недељу 18. по Духовима, 16. октобра 2022. године, у храму Преображења Господњег на Пофалићима у Сарајеву, у току свете Литургије пригодном беседом верном народу се обратио ђакон храма Светог Василија Острошког на Добрињи мр Божидар Васиљевић, докторанд Православног богословског факултета, Универзитета у Београду.

Говорећи о прочитаном јеванђељском зачалу, ђакон Божидар је подсетио сабране:- Ова пророчка перикопа коју је забележио Свети јеванђелист и апостол Лука, говори нам о томе да је лађа у којој је Господ био – храм Божји, Црква Божја, народ Божји; да је мрежа којом апостоли ловише рибу, а којом ће ловити људе – Реч Божја, Реч Христова, Реч Јеванђеља и благе вести, која се пронела од Истока до Запада.

Ђакон Божидар је протумачио и друге важне моменте овог јеванђељског зачала, нагласивши да нас Господ позива у срцу и души и да од нас тражи само веру:- Господ нам поручује – не давите се у плићаку лажних вредности и лажних богова. Господ је у стању да од највећег гонитеља хришћана учини највећег проповедника и највећег апостола у историји рода људскога; да од рибара постану апостоли и да од безбожних судија постану светитељи. Сви народи света имају своје Божије угоднике, који нам светле и на чију веру и подвиг треба да се угледамо и да попут њих кренемо за Господом.

Опширније на сајту: Радио „Слово љубве“

 

Најновије вести