Епископ Јован: Христа не треба тражити ни на небу, ни на земљи, ако га не пронађемо у срцу своме

Published On: 23/10/2022

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је 22. септембра 2022. године, када Црква молитвено прославља Светог апостола Јакова и светог деспота Стефана, свету архијерејску Литургију у храму Светог деспота Стефана у селу Бабе.

Саслуживали су јеромонах Серафим (Рикановић), игуман манастира Тресије, протојереји- ставрофори Радич Радичевић, Маринко Радмило, Драги Вешковац и Ђорђе Трајковић; протонаменсик Горан Лукић, јерођакон Василије (Старовлах) и ђакон Бојан Миленовић.

– Христа не треба да тражимо ни на небу, ни на земљи, ни под земљом, ако га на првом месту не тражимо у своме срцу, односно, ако га не нађемо у своме срцу. Јер срце човеково јесте најомиљенији дом Божији. У срцу је све – и добро и зло. А шта ће да преовлада зависи од нас самих. Зло не можемо никамо учинити пре него што смо сами себи учинили зло. Зато треба да обрадујемо Бога тако што ћемо Христа сместити у своје срце и да душа наша буде душа Христова и да срце наше буде срце Христово, истакао је владика Јован.

Након свете Литургије и освећења надгробног крста, Преосвећени владика служио је молитвени помен уснулој протиници Мирјани, а потом се Његовом Преосвештенству и свима присутнима у име целе породице Смиљковић обратио прота Љубиша захваливши се на речима усрдне молитве.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести