Епископ Фотије: Суштина наше православне вјере и хришћанства је да волимо Бога

Published On: 28/10/2022

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије служио је 27. октобра 2022. годоне, на празник Свете Петке-параскеве, свету архијерејску Литургију у Угљевику. Том приликом, прослављена је крсна салава Општине Угљевик

-Суштина наше православне вјере и хришћанства је да волимо Бога, који је створио читав свијет и космос, нас људе, али и да волимо једни друге, ближње своје, комшије, пријатеље, људе које сусрећемо први пут у животу и то је крстолика љубав и философија православна,  истакао је владика Фотије.

Славске свечаности су настављене литијом која је прошла градским улицама, након чега је традиционално испред зграде општине преломљен славски колач а након тога прослављена је слава угљевичког храма.

Начелник Перић рекао је:- Прослављајући крсну славу, славимо име Божје, али и све оне који су помогли и помажу да се сачувамо, останемо и опстанемо на овим просторима и да по достигнутом развоју, баш у свим областима, Угљевик буде у врху не само у Републици Српској и БиХ.

Перић је епископу Фотију поклонио икону са ликом Господа Исуса Христа.

Слави Општине Угљевик присуствовао је помоћник војног аташеа амбасадора Руске Федерације у БиХ Сергеј Куклев, жупан Кидричева (Словенија) Антон Лесковар, делегација града Кавадарци из Македоније, начелник општине Лопаре Радо Савић и други бројни гости.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Најновије вести