Епископ Јован: Бог је ватрена љубав која нас грејe

Published On: 31/10/2022

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је 30. октобра 2022. године свету архијерејску Литургију у крагујевачком насељу Корићани.

Саслуживали су протојереји Срећко Зечевић, архијерејски намесник лепенички и Синиша Раденковић; протонамесник Ненад Милојевић и јереј Стефан Дамјановић, као и протођакон Иван Гашић. Чтецирали су др Марко Петровић и Владимир Марјановић. Свету Литургију су својим појањем улепшали „Србски православни појци“ из Београда.

– Бог је ватрена љубав која нас греје и на нама је да је осетимо. Али, ако смо се удаљили од Цркве, од хришћанског живота, како ћемо да осетимо ту топлоту и Цркве и Јеванђеља и Господа. Не можемо да је осетимо ако смо себе затворили у свој егоизам. Тада не дамо Богу да нас пробуди јер смо убеђени да све знамо. Нека нам Господ помогне да знамо како нема мере нашим гресима и колико грешимо. Треба исто тако знати да имамо милости Божје коју не смемо да злоупотребимо и да се на њу ослањамо па да проћердамо живот. Јесте Бог милостив и дуготрпељив, али треба да знамо да и Бог има своја трпила. Не смемо злоупотребити наше способности и зато је потребно да се уздамо у милост Божју.

Извор: Епархија шумадијска

 

Најновије вести