Мелбурн: Донаторско вече за манастир Хиландар

Published On: 31/10/2022

Верни народ Мелбурна сабрао се 24. октобра 2022. године у храм Светог Саве у мелбурнском насељу Гринзбори како би присуствовао вечерњој служби и чуо речи поуке надлежног eпископа Силуана и игумана хиландарског Методија.

Вечерњом службом је началствовао архијерејски намесник мелбурнски протојереј-ставрофор Петар Дамњановић, уз саслужење јерођакона Нектарија из манастира Хиландара. На крају богослужења госте је поздравио протојереј-ставрофор Чедомир Видеканић, администратор парохије и најстарији свештеник по стажу у Митрополији. Епископ Силуан је затим говорио о значају манатира Хиландара за српски род, али и значају посете игумана царске лавре Митрополији аустралијско-новозеландској и јубилеју 50-годишњици постојања манастира Илајн.

После молитвеног дела, верни народ се окупио у малој сали Црквене општине на донаторској вечери за обнову манастира Хиландара. Том приликом беседили су архимандрит Методије и председник Црквеног одбора г. Самојко Мирковић. Како је организатор објавио, прикупљено је више од 60.000 аустралијских долара на чему је неизмерну захвалност изразио игуман Методије, поделивши присутнима пригодне споменице и поклоне.

Извор: Митрополија аустраијско-новозеландска

Најновије вести