Патријарх Порфирије разговарао са амбасадором Италије

Published On: 02/11/2022

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 1. новембрa 2022. године у Патријаршијском двору у Београду Његову Екселенцију г. Луку Горија, амбасадора Републике Италије у Републици Србији.

У пријатељском разговору саговорници су се осврули на тренутну ситуацију у Европи и региону, и истакли потребу даљег унапређења пријатељских односа српског и италијанског народа.

Његова Светост је рекао да Српска Православна Црква дугује велику захвалност италијанским официрима и војницима ангажованим у КФОР-у, јер су веома одговорно и предано штитили древне манастирске и парохијске храмове и друге значајне црквене објекте на Косову и Метохији, a нарочито због тога што су својим ангажовањем учинили да се српски народ на територији Косова и Метохије, и у тешким околностима, осећа и живи сигурније.

Амбасадор г. Гори је истакавши да је дијалог најбољи начин за достизање коначног циља у свим нашим стремљењима, изразио спремност да на сваки начин допринесе унапређењу још квалитетнијих и садржајнијих односа два народа, нарочито ради достизања стабилног мира и сигурности.

Пријему су присуствовали Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, шеф Кабинета Патријарха српског и Саветник Амбасаде Републике Италије у Републици Србији г. Ђузепе Ћирило.

Најновије вести

Повезане вести