Епископ Андреј посетио градоначелника Клагенфурта

Published On: 03/11/2022

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј посетио је 28. октобра 2022. године, у пратњи пароха за Клагенфурт свештеника Љубомира Радованова, градоначеника Клагенфурта г. Кристијана Шајдера (Christian Scheider) и заменика градоначелника г. Алојза Долинара (Alois Dolinar).

У срдачној атмосфери вођен је конструктиван разговор, током кога је Преосвећени владика упознао челнике Корушке престонице са историјом заједнице православних Срба у Аустрији и са тренутном ситуацијом развоја парохије Свете Петке у Клагенфурту. Представници Скупштине града су изразили спремност да се детаљније упознају са животом и активностима српске црквене заједнице у Клагенфурту и обећали да ће и убудуће одговорити на позиве управе српске црквене општине у Клагенфурту и посетити новоизграђену капелу Свете Петке у Ветрињу.

Овом приликом, владика Андреј је од челника Градске скупштине позван да се упише у „Златну књигу Корушке престонице Клагенфурт“. Епископ Андреј се срдачно захвалио на овом лепом гесту и обећао да ће се и убудуће одазивати пројектима интеграције и друштвеним свечаностима.

Такође, владика Андреј је у пратњи оца Љубомира и историчара Михаила Савића посетио универзитетску библиотеку града Клагенфурта и разгледао просторије Одсека за славистику.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Најновије вести