Епископ Јован: Као хришћани смо позвани да верујемо

Published On: 03/11/2022

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је 2. новембра 2022. године, када Црква молитвено прославља Светог великомученика Артемија Мисирца, првог војводе цара Констанитина Великог, свету архијерејску Литургију у храму Светог Јоаникија Девичког и Црноречког у Бресници.

Саслуживали су протојереј Саша Антонијевић, старешина храма, јереј Милош Ђурић и ђакон белошевачке Лазарице Немања Стојковић. За певницом је појао протојереј Драгослав Милован, док су чтецирали вероучитељи Стефан Радисављевић и Марко Гаљак.

– Када читамо јеванђеље видећемо да се највише говори о вери и љубави. Вера и љубав су неразадвојне, још када додамо и трећу врлину а то је нада, ми заиста постајемо испуњени. Испуњени смо Богом, испуњени смо врлинама, таквом човеку ништа не фали, како да кажем. Али када човек нема љубави, нема вере нема наде онда значи нема ни поверења. А човек који нема поверења он све сумњичи у све сумња. Као хришћани смо позвани да верујемо. Јер Господ и каже све је могуће ономе који има веру. Човек који има веру у Бога, све што њега наиђе све то лакше подноси, зна да има излаз а излаз је у Богу. Зато са вером у Христа увек иде и љубав према Христу и љубав према другима, истакао је владика Јован.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести