Митрополит Хризостом у посети храмовима и Богословији у Фочи

Published On: 07/11/2022

Његово Преосвештенство Високопреосвећени г. Хризостом Митрополит дабробосански посетио је 4. новембра 2022. године поводом великих и историјски радова који се изводе у фочанским храмовима Светог оца Николаја, архиепископа мириликијског чудотворца и Светог Саве, првог архиепископа српског.

Високопреосвећени je прво посетио храм Светог оца Николаја и са свештенством храма, члановима Црквеног управног одбора и извођачем радова разговарао о реконструкцији унутрашње фасаде храма и одређених декорација у истима. У Храму Светог оца Николаја се одвија генерално обнављање, односно реконструкција ентеријера храма.

Након тога, Високопреосвећени епископ посетио је радове у храму Светог Саве, првог архиепископа и просветитеља српског. У току су завршни радови екстерног партера око храма. Док у самом храму трају припреме за уградњу великог полијелеја који је управо стигао из Солуна. Све радове будно и редовно надгледа Високопреосвећени митрополит Хризостом који је са надзорним органима, старешином храма и извођачем радова разговарао о детаљима партера, али и о будућем паркингу и прилазним путевима који воде ка храму.

Његово Високопреосвештенство је у Фочи обисао ученике завршног разреда Богословије пре одласка на њихову ђачку екскурзију у свети град Јерусалим и остала света места Израела и Палестине. Високопреосвећени је матуратнтима пожелио срећно поклоничко путовање.

Извор: Митрополија даборбосанска

 

Најновије вести