Епископ Јеротеј примио градоначелника Шапца г. Пајића

Published On: 12/11/2022

Његово Преосвештенство Епископ шабачки г. Јеротеја угостио је 11. новембра 2022. године у Епископском двору у Шапцу градоначелника Шапца г. др Александра Пајића.

У отвореном и срдачном разговору саговорници су разматрали теме о унапређењу сарадње, заједничким пројектима и решавању затечених проблема. Епископ Јеротеј је нагласио важност и наставака сарадње Цркве и државе и додао да Црква своју мисију врши када је интегринсана у друштво, односно укључена у друштвене токове. То омогућава сваком вернику да испуњава своја права и да ради добра заједнице изрази своје виђење друштвених и државних послова.

Епископ Јеротеј је најавио и обимне грађевинске радове на шабачком Саборном храму као најупечатљивијем обележју града и његовог духовног живота, нарочито узевши у обзир страдалну историју тог светог места. Такође, било је речи и о потреби да се радију ,,Глас Цркве” омогући доступност на ширем подручју него што је то сада случај, јер се ради о најзначајнијем епархијском медију.

Овом приликом градоначелник Пајић је истакао:- Новог поглавара Епархије шабачке упознао сам са кључним темама од значаја за Град Шабац и о пројектима који се реализују и који су у плану, а који су без сумње од изузетног значаја и за цркву, и усмерени су ка нашој сигурној будућности.  Разговарали смо о даљем унапређењу односа града и епархије, заједничким активностима које треба да реализујемо у обостраном интересу, пружању подршке и помоћи у сакралном градитељству, као и у заштити црквеног културног наслеђа. Договорили смо интензивније и чешће састанке, на којима ћемо разматрати заједничке актуелне теме. Оценили смо да је тренутна сарадња Цркве и Града на високом нивоу.

Извор: Шабац.рс

 

 

Најновије вести