Владика Теодосије освештао цркву Свете Анастасије у Бадовцу

Published On: 13/11/2022

У недељу, 13. новембра 2022. године, у селу Бадовцу надомак Грачанице освештана је новосаграђена црква Свете Анастасије, мајке Светог Саве.

Свету архијерејску Литургију и чин освећења извршио је Преосвећени Епископ рашко-призренски г. Теодосије заједно са свештеницима Епархије и у молитвеном учешћу великог броја верника. Владика Теодосије је захвалио свима који су учествовали и помогли да се сагради храм Светој Анастасији Српској:

-Освештали смо овај храм, место на коме ће се служити света Литургија, храм у који ћемо долазити да се молимо, сједињујемо, праштамо, да показујемо љубав Божју која је у нама, да се несебично дајемо онако како је Господ себе принео као жртву да би спасао овај свет. Нека ово буде наш допринос Господу у времену када је тешко живети и опстати на овим просторима. Када кажем тешко мислим да све од нас зависи, ако се уздамо у своју снагу, своју фамилију, своје способности, ако себе предамо Господу, онда ће Господ наћи пут и начин да нам покаже како да опстанемо.

Том приликоо, владика Теодосије је рукопроизвео јереја Дарка Маринковића и јереја Сашу Митровића у чин протојереја награђујући их за заслуге у пастирском раду и труд на изградњу цркве Свете Анастасије, која је започета 2016. године.

Извор: Епархија рашко-призренска

Најновије вести