Ктиторска слава у Ариљу

Published On: 14/11/2022

Прослава Светог Теоктиста (краља Драгутина) у његовој задужбини, храму Светог Ахилија, почела је празничном вечерњом службом коју су служили старешина храма у Пожеги протојереј Божо Главоњић, архијерејски намесник пожешко-ариљски протојереј Драган Стевић  и протојереј-ставрофор Дмитар Луковић, парох пожешки у пензији.

Свету Литургију је служило братство ариљског храма, протојереји Драган Стевић и Мирчета Крупниковић, протонамесник Дарко Несторовић и ђакони Ненад Срећковић и Ненад Дукић, у молитвеном присуству старешине храма јереја Милошевић Бојана.

-Угледајмо се на Светог краља Драгутина. Живећи на овој земљи оставимо од свег срца свога задужбину потомцима. Као што је Краљ целога себе уградио у ову свету задужбину, а после њега и сви који су живели на овом простору и до данас нам сачували ову светињу, тако и ми треба да уградимо себе у њу на онај начин на који нас је Господ призвао, неко у материјалном благу а неко у духовном, а све на изградњу Цркве Божје. Важно је само да то буде од чистог срца јер као што каже псалам: ,,Срце чисто саздај у мени Боже и дух прав обнови у мени”, беседио је протонамесник Дарко Несторовић.

Извор: Епархија жичка

Најновије вести