Патријарху српском Порфирију уручена Плакета мира

Published On: 16/11/2022

На свечаности одржаној 15. новембра 2022. године у нишком Народном позоришту, Његовој Светости Патријарху српском г. Порфирије уручена је Плакета мира, признање које додељује Хуманитарна организација Нађи Раула из Ниша.

Управни одбор те организације једногласно је донео одлуку да Плакета мира буде додељена Његовој Светости Патријарху г. Порфирију, кога су предложили ученици Средње стручне школе и Основне школе Радоје Домановић из Ниша и група студената са више факултета Универзитета у Нишу. Они су у образложењу истакли да их Патријархов рад задивљује, инспирише, мотивише и чини поносним, посебно на пољу његовог добротворног рада и отворености Српске Православне Цркве према младима.

Свечаној додели награде присуствовао је Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније. Његова Светост Патријарх г. Порфирије је заблагодарио на великом признању и том приликом нагласио: -Пуна толеранција није довољна. Треба да научимо да живимо не једни поред других, већ једни за друге, како би узрастали и напредовали на светосавском путу.

Поред Његове Светости, наградама су овенчани и други, превасходно млади, лауреати који су својим трудом и залагањем на разним пољима заслужили да се њихова достигнућа јавно награде као подстрек да још марљивије раде у својој сфери интересовања.

Извор: Епархија нишка

Најновије вести

Повезане вести