Епископ Иларион: Пастир добри је и сваки свештенослужитељ који се брине за изграђивање Цркве и за поверен му народ

Published On: 23/11/2022

У уторак, 22. новембра 2022. године, када Црква слави Светог Нектарија Егинског, Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион началствовао је евхаристијским сабрањем у цркви Светог Николе у Доњем Милановцу.

Саслуживали су протојереји Иван Милановић и Саша Степановић; архиђакон Илија и ђакон Душан Стојменовић. Светој Литургији претходило је освећење нове Часне трпезе која је дар породице Радуловић из Доњег Милановца.

У архипастирској беседи владика је тумачио верном народу прочитани јеванђелски одељак о Добром пастиру: – Господ наш Исус Христос је тај добри пастир који је живот свој дао за Цркву и народ Божји. Пастир добри је и Свети Нектарије који је такође живот свој давао за народ Божји, за Цркву и Истину Божју. Пастир добри је и сваки онај свештенослужитељ који се брине за изграђивање цркве и за поверен му народ.

Након Литургије Преосвећени епископ уручио је дар г. Живораду и гђи Изворинки Радуловић као знак захвалности на њиховом труду да олтар храма и сам храм изгледају још лепше.

Извор: Епархија тимочка

Најновије вести