Слава Института за онкологију и радиологију Србије

Published On: 23/11/2022

Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, викар Патријарха српског, на празник Светог Нектарија Егинског, 22. новембра 2022. године посетио је Институт за онкологију и радиологију Србије где је освештао славске дарове и преломио славски колач.

Освећењу славских дарова присуствовали су Његово Краљевско Височанство принц престолонаследник Александар Карађорђевић, министар здравља Даница Грујичић, као и здравствени радници Института.

Преосвећени епископ Сава се сабранима обратио:- Драга браћо и сестре, срећна вам и Богом благословена слава, ваша слава, овог Института, слава свих који бораве, раде или се лече у овом здању. Ваш посао није једноставан и није лак, и можда је најнезахвалније да о томе говорим ја, али у име Цркве оно што желим данас јесте да Свети Нектарије, који је и сам патио и боловао и који помаже хиљадама и хиљадама онима којима је потребна помоћ Божја и који се у својим молитвама њему обраћају, да он вама надомести и дода оног чега вам већ не мањка, а то је снаге на првом месту, воље и љубави да, посао који овде обављате, а који у суштини није само посао него је иза свега служење другоме, увек буде онако како ви желите.

– Да вам да снаге, љубави и воље да ваше служење носите трпељиво, јер за то је потребно много смирења и трпљења, као што је потребно и вашим пацијентима, тако и вама. Да вам да свега што вам је потребно да бисте ваш посао и ваш задатак обавили у пуном капацитету. Исто тако се молимо и за све оне који имају потребе за вашом помоћу, да Господ свакоме да да лако прође кроз муке и тескобе и да изађе срећан из овога здања”, додао је епископ Сава.

Извор: Тв Храм

Најновије вести