Осми фестивал хорске музике у Епархији милешевској

Published On: 30/11/2022

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа милешевског г. Атанасија, а под покровитељством Општине Прибој, 26. новембра 2022. године, у Дому културе у Прибоју одржан је осми по реду Фестивал хорске музике у Епархији милешевској.

У програму су учествовали Певачко друштво Златиборска вила из Ужица, Црквени хор Преподобна мати Ангелина из Никшића, Женски црквени хор Свети краљ Владислав из Пријепоља и Црквено-градски хор Свети кнез Лазар из Прибоја.

Преосвећени Епископ Атанасије је у поздравном слову благословио све учеснике и пожелео да свима буде пријатно ово дружење уз песму, и захвалио им што ће песмом обрадовати све присутне, али сигурно и анђеле на небу. Захвалио је такође и свима који су, свако на свој начин, допринели да се ово духовно, културно и уметничко сабрање одржи, додавши да је велика част Епархији милешевској што се овакав фестивал хорске музике одржава на њеном простору.

Како смо пред почетком Божићног поста Преосвећени је кратко указао на значај те наше припреме за велики празник Божић, где свако на свој начин жели нешто принети Богомладенцу Христу: – Христос долази да избрише царство непријатељстава и да успостави Царство праведно, Царство доброте, љубави и мира. И управо сада нам је потребно да усмеримо наше мисли ка таквоме Цару и Његовом поретку. И зато ми желимо принети оно што је најбоље из наших срца, принети песму. Да саберемо ове наше географске просторе и да ови наши хорови принесу своје драгоцене дарове.

Као успомену на овај јединствен догађај свим учесницима као и онима који су помогли да Фестивал буде успешно организован епископ Атанасије је уручио архијерејске грамате.

Извор: Епархија милешевска

Најновије вести