Промоција књига ђакона Бојана Јокановића у Требињу

Published On: 30/11/2022

У понедељак, 28 новембра 2022. године, у организацији Српског удружења Ћирилица и Културног центра Требиње у Галерији Културног центра одржана изложба илустрација и промоција књига посвећених правопису српског језика аутора ђакона Бојана Јокановића из Добоја.

Теолог и професор Православне веронауке, Бојан Јокановић је и талентовани карикатуриста, илустратор и музичар, који се у борбу за правопис упустио на необичан начин — путем карикатуре, и та борба траје више од седам година. Резултат његовог рада су три тома књиге „Сто Сизифових правописних правила“, „Бонтон“, „Сизифова азбука – бојанка“, „Неће гром у коприве“ и друге. Као разлог свог рада наводи жељу да утиче на тренутну ситуацију у јавном простору где неретко можемо уочити правописне грешке. Рекао је да Требиње сматра најлепшим градом Републике Српске, и да се у њему сјајно осећа. Да и Требињци осећају наклоност и интересовање за његов рад доказала је испуњена Галерија.

Ово вече је било посебно радосно за ученике који су учествовали у раду Светосавског омладинског кампа на Озрену у радионицама којима руководи ђакон Бојан, а који су на неки начин пресудили да се промоција одржи управо сада.

У програму су учествовали ученици основне Музичке школе Требиње у класи професорице Јелене Буђен.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка

Најновије вести