Епископ Иларион: Сви смо Црква Божја и различитим даровима смо призвани да служимо Богу

Published On: 01/12/2022

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион, викар Његове Светости началствовао је 30. новембра 2022. године, на празник Светог Григорија Чудотворца и Преподобног Севастијана Џексонског, светом евхаристијском сабрању у цркви Светог Пантелејмона у Миријеву.

Преосвећеном Епископу саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божјег.

На крају светог евхаристијског сабрања, епископ Иларион освештао је славске дарове у славу част Светог Григорија Чудотворца.

– У великом делу Божјем сви учествујемо. Сви смо Црква Божја, различитим даровима смо призвани да служимо Богу, различите су нам службе поверене, али смо сви на истом делу и заједничари смо истих дарова. То је једна од најславнијих тајни у Цркви Божијој – да нико није ускраћен. Свакоме од нас, када му се деси неко искушење на његовом путу ка Богу треба да прихватимо то као напредак, као могућност да напредујемо. И онда када тако посматрамо онда је све добро. Свети старац Пајсије Светогорац је говорио да начинимо од енергије дејства искушења дејство спасења. И то је уметност живљења – да од онога што је лоше чиниш добро, рекао је Епископ Иларион у литургијској беседи.

Извор: ТВ Храм

Најновије вести