Епископ Јован: Мир Божји превазилази сваки ум

Published On: 01/12/2022

У среду, 30. новембра 2022. године, када Црква молитвено прославља Светог Григорија Чудотворца, првог Епископа Неокесарије и оснивача Цркве у Кападокији, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог Јоаникија Девичког и Црноречког у Бресници.

Саслуживали су протојереј Саша Антонијевић старешина храма, јереј Милош Ђурић и ђакон Немања Стојковић. За певницом је појао протојереј Драгослав Милован, док је чтецирао вероучитељ Марко Гаљак.

– Мир Божји превазилази сваки ум. Дакле браћо и сестре када све своје бриге пренесемо на Бога, а потрудимо се да испунимо оно што нам је дато са неба силази мир Божји и све што је добро. Зато немамо изговора да нисмо нешто добили. На другом месту апостол Павле каже „шта се жалиш да ниси све примио када си све примио“. Примио си Бога кроз молитву, кроз покајање, а највише кроз свето причешће. Шта хоћемо више браћо и сестре, имали шта веће од Бога. А ми примамо Христа увек када се причешћујемо али не део већ целог Христа.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести