Епископ Алексеј: Реч Божја је живот

Published On: 05/12/2022

Поводом манастирксе славем Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Алексеј, викар Његове Светости, служио је 4. децембра 2022. године свету архијерејску Литургију у манастиру Ваведења Пресвете Богородице у Београду.

Саслуживало је свештенство Архиепископије београдско-карловачке у молитвеном присуству многобројног верног народа коме се владика Алексеј обратио јеванђелском беседом о Марти и Марији:

– Једна се силно трудила, а друга је седела код ногу Исусових и слушала реч Божј, а то је најважније, јер та реч Божја јесте живот који се не завршава нашим преласком из овог света у онај. Један руски отац каже: Сви наши који су у гробовима, спремни су захваљујући томе што су чули реч Божју и што имају реч Божју у себи, и ако су кости усахле, да у сваком моменту на глас Божји, на реч Божју устану. То је та реч Божја коју је слушала не само Марта, него је слушала и Марија која се трудила да угости Учитеља свога. Ово Јеванђеље чита се на све празника Пресвете Богородице, јер је управо Пресвета Богородица испунила то послушање, слушање речи Божје. Да није Она послушала реч Божју, ми не бисмо имали Спаситеља, не бисмо имали Цркву, не бисмо имали отворено небо. Непослушањем је смрт дошла међу нас, а опет другим послушањем Пресвете Богородице – живот. То је живот који Бог само даје. Богородица је наша заштитница, наша заступница и покровитељица.

Извор: ТВ Храм

 

Најновије вести