Свечано прослављено Ваведење Пресвете Богородице у Ливерпулу

Published On: 05/12/2022

У 25. недељу по Духовима, на празник Ваведење Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство Епископ аусталијско-новозеландски г. Силуан саслуживао је 4. децембра 2022. године свету архијерејску Литургију са Митрополитом преспанско-пелагонијским Македонске Православне Цркве – охридске архиепископије г. Петром у храму Свете Пречисте у сиднејском предграђу Ливерпул.

Саслуживало је свештенство, свештеномонаштво и свештенођаконство двају сестринских Цркава. Епископима су прислуживали ипђакони и чтечеви, уз благољепо појање храмовне певнице.

На тему празника надахнуто је беседио митрополит Петар изражавајући захвалност Богу и Пречистој Богородици на данашњем дану у коме се браћа сусрећу и заједно саучествују у благодети Евхаристије.

По заамвоној молитви освештано је и благословено славско знамење, а по отпусту владика Петар је срдачно поздравио епископа Силуана, изразивши благодарност на његовој братској љубави и посети, уручујући му као знак пажње и захвалности пригодан поклон: Панагију Пресвете Богородице.

Потом је Епископ аустралијско-новозеландски г. Силуан бираним речима отпоздравио митрополита Петра, исказујући велику радост на дану који створи Господ да се у светој Литургији као најрођенија браћа нађемо и у Господу обрадујемо. Епископ је такође нагласио да се дијаспора посебно обрадовала залечењем ране раскола, а мисија Цркве је тиме добила на снази.

Извор: Епархија аустралијско-новозеландска

 

Најновије вести