Патријарашке стипендије студентима завршних година факултета оснивача Универзитета у Београду

Published On: 06/12/2022

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Архиепископија београдско-карловачка је и ове године расписала конкурс за доделу годишњих стипендија студентима завршних година редовних студија и то: Медицинског факултета, Правног факултета, Философског факултета, Електротехничког факултета и Богословског факултета.

Право учешћа на конкурсу имају сви студенти уписани на завршну годину студија наведених факултета, с тим да до 20. децембра 2022. године у канцеларију бр. 26 у Патријаршијском двору у Београду, у улици Краља Петра бр. 5, дужни да поднесу следећа документа: потврду о просечној оцени, потврду о броју година студирања и потврду о имовном стању.

Избор два кандидата са сваког факултета који ће, на основу приложене документације, добити стипендију вршиће комисија под председништвом викарног Епископа новобрдског г. Илариона и чланова архимндрит Данила, управитеља Задужбине Симе Игуманова, и мр Сандре Дабић, секретара Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке.

Резултати конкурса биће објављени до Божића, а свечана додела стипендија одржана о празнику Светог Василија Великог.

Извор: spc.rs

Најновије вести