Владика Јован: Прослављајући Господа у срцима својим и делима својим и друге побуђују да прослављају Бога

Published On: 09/12/2022

У четвртак, 8. децембра 2022. године,  када Црква слави Оданије Ваведења и Светог Климента Римског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је свету архијерејску Литургију у Старој Цркви у Крагујевцу.

Саслуживали су протојереј – ставрофор Живота Марковић, протонамесник Александар Сенић, јереји Ненад Милојевић и Владан Костадиновић. Својим појањем ученици крагујевачке Богословије Свети Јован Златоусти су улепшали Литургију.

– Наш позив је да будемо свети да се освећујемо и просвећујемо. Христос освећује и просвећује свакога човека који долази на свет. Кога човека? Онога који жели да буде освећен и просвећен благодаћу Божјом. Апостоли нису светлили собом, већ светлошћу коју су задобили од Христа и коју су чували, неговали и умножавали. Живећи светим животом, прави хришћани и друге побуђују на светост. Живећи светим животом, ми освећујемо себе. Када чинимо добра дела, кад мислимо добро, када говоримо о добрим делима, у нама се буди нешто што нас тера да чинимо дела у име Божје, а не у своје. Прослављајући Господа у срцима својим и делима својим и друге побуђују да прослављају Бога.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести