Подршка Исламске заједнице, Бискупа мостарског и Јеврејске општине Епархији захумско-херцеговачкој

Published On: 12/12/2022

Подршка Исламске заједнице, Бискупа мостарског и Јеврејске општине Епархији захумско-херцеговачкој

Поводом недавног напада на Катедрални храм Епархије захумско-херцеговачке у Мостару, уз многобројне изразе солидарности које су црквеној заједници мостарској исказали представници, клирици и лаици Српске Православне Цркве, а својим непосредним учешћем у евхаристијском сабрању и материјалном помоћи нарочито свештенство Митрополије црногорско-приморске и Епархије будимљанско-никшићке, као и грађани Мостара и читавог окружења, о целокупном случају, у позиву упућеном Преосвећеном Епископу захумско-херцеговачком г. Димитрију, информисао се и Бискуп мостарско-дувањски и апостолски управитељ требињско-мркански монс. Петар Палић, упућујући и речи подршке.

Подршку Црквеној општини у Мостару упутила је и Јеврејска општина Мостар, коју је у свом писму исказао њен председник г. Амир Грос Кабири.

Истим поводом вишеструко је реаговала и Исламска заједница Босне и Херцеговине, и то саопштењем њене Канцеларије за односе са јавношћу, у којем се исказује осуда и тражи предузимање одговарајућих мера од стране надлежних орган. Речима осуде тог вандалског чина и саосећања према православним верницима огласио се и главни мостарски имам Дино еф. Максумић. Посетом епископу Димитрију, уз заједнички обилазак Саборне цркве и непосредан разговор у Владичанском двору у Мостару, јасну поруку и недвосмислену подршку упутио је Муфтија мостарски мр. Салем еф. Дедовић, а детаље те посете са сајта Муфтијства мостарског преноси у целости сајт Епархије захумско-херцеговачке – овде.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка

Најновије вести