Епископ Андреј посетио Црквену општину у Салцбургу

Published On: 23/12/2022

У току припрема за радостан дан Христовог Рођења, а у сусрет Свeтом Николају архиепископу мирликијском, парохију Покрова Пресвете Богородице у Салцбургу посетио је Епископ аустријско-швајцарски г Андреј.

У суботу, 17. децембра 2022. године, након вечерњег богослужења, Преосвећени владика одржао је надахнуто предавање о животу и делу блаженопочившег Епископа шабачког г. Лаврентија. Владика Андреј се трудио да великом броју присутних слушалаца укаже на значај дела владике Лаврентија, знаменитог епископа Српске Православне Цркве.

Посебно је занимљиво било пратити рад преосвећеног владике Лаврентија на организацији црквеног живота православних Срба у Западној и Средњоевропској дијаспори за коју је био надлежан. Преосвећени владика Андреј је нагласио да су „плодови рада блаженопочившег владике Лаврентија и његов пример за њега велико надахнуће и окрепљење у суочавању са свим изазовима данашњег рада и мисије у овом делу Српске дијаспоре.“

У недељу, 18. децембра 2022. године, Његово преосвештенство г. Андреј служио је свету архијерејску Литургију у Салцбургу, уз саслужење надлежних салцбуршких пароха и ђакона Ђорђа Мићића из Линца. За певницом је појао мешовити хор Црквене општине Салцбург под управом диригенткиње гђе Сање Бранковић. Чтецирали су вероучитељ Дејан Радовић из Гмундена и чтечеви храма Дане Ерић и Ђорђе Врбашки.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

 

Најновије вести

Повезане вести