Прослављена храмовна слава у Пероју

Published On: 25/12/2022

Његово Преосвештенство Епископ осјечкопољски и барањски Херувим началствовао је 25. децембра 2022. године светом архијерејском литургијом у храму Светог Спиридона Тримитунског уз саслужење домаћина – Епископа горњокарловачког Герасима и свештенства епархија осечкопољске и барањске и горњокарловачке у Пероју који је овом приликом прославио храмовну славу – Светог Сипридона Чудотворца, Епископа тримитунског.

На крају Литургије у славу Божју и част Светог Спиридона Чудотворца, Епископа тримитунског, пререзан је славски колач, а потом је Епископ горњокарловачки Герасим сабранима честитао празник и захвалио се владици Херувиму који је дошао да подели ову духовну радост.

Након епископа Герасима, Преосвећени епископ Херувим је такође одржао кратку беседу поучавајући окупљене вернике примером Светог Спиридона како би све поучио чврстини вере и љубави Божјој рекавши:- Заиста се радујем што сам данас заједно са вама, јер радост сусрета је увек неизмерна. Радост сусрета једних са другим иконизује Царство Божије и у томе сусрету, у том односу се испуњава заповијест Христова, која нас и чини удеоницима живота вјечног. И увијек треба целивом мира једни према другима да се односимо, упућујемо благослове, а такође једни према другима да се радујемо. Та радост је вјечна радост. Томе нас је учио и Свети Спиридом Чудотворац јер његова чистина вјере, његова кротост и смиреност били су његов пут ка Царству Небеском, а то учење које је он следио и уподобљавао се Господу је примјер којим путем треба да и ми идемо у овом свијету

Извор: Епархија горњокарловачка

 

Најновије вести