Епископ марчански Сава: Царство Небеско рођењем Христовим више није одређено и припремљено само за изабране

Published On: 26/12/2022

Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, викар Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, служио је 25. децембра 2022. године свету архијерејску Литургију у храму Светог великомученика Димитрија на Новом Београду.

Саслуживало је свештенство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божјег.

На крају светог евхаристијског сабрања, епископ Сава поучио је сабрани верни народ беседом:- Царство Небеско рођењем Христовим више није одређено и припремљено само за изабране. Христос не прави разлику, не суди по томе ко је ко, ко је ког порекла, ко је ког пола, ко је каквог друштвеног статуса. Царство Небеско је отворено свима и Христос својим доласком упућује позив свакоме од нас. И та трпеза коју Христос припрема, то Царство Небеско оно долази и оно је реалност коју већ овде и сада предокушамо на светој Литургији. Једино је питање да ли ћемо се ми одазвати на тај позив Његов, да ли ћемо ми одговорити и постати удеоници и учесници те трпезе коју Он припрема, односно Царства Небеског.

Ту трпезу предокушамо већ овде и сада и због тога се и сабирамо у светом храму управо око Тела и Крви Господње, као они који су позвани и призвани од Бога и који се трудимо да на сваки могући начин одговоримо на позив Божији, а одговор на позив Божији јесте управо идење у сусрет ка Христу. Како живимо овде не земљи, односно као нам је стало да овде и сада имамо заједницу са Њим, тако ће нам сам Христос дати и у вечности, рекао је Преосвећени епископ Сава.

Извор: ТВ Храм

Најновије вести

Повезане вести