Епископ топлички Петар: Царство Божје ће бити вечно благодарење и уздарје Богу

Published On: 26/12/2022

На празник Светог Спиридона Чудотворца, Епископа тримитунтског, Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Петар, викар Његове Светости началствовао је 25. децембра 2022. године на светом евхаристијском сабрању у заветном Спомен-храму Светог Саве на Врачару.

Саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству многобројног верног народа.

У беседи после прочитаног јеванђелског зачала, Преосвећени епископ Петар је рекао:- Све што имамо, даровао нам је Господ Бог Творац наш – живот из небића у биће, читаву творевину, прелепу и предивну природу, пријатеље, сроднике, жељу за животом, за слободом, за бићем. И зато једини суштински однос човека са својим Творцем јесте однос благодарења. Јер ми немамо ништа својега, осим онога што нам је сам Господ даровао. И зато ће и Царство Божје бити вечно благодарење и уздарје Господу Богу нашем за све што нам је даровао.

– У данашњем јеванђељу чули смо причу како домаћин, који је заправо Господ Бог наш, позива госте на зготовљену вечеру. И заиста, без обзира на чињеницу да нам је Бог све даровао, без обзира на то што ова предивна природа указује на тог дивног, чудесног уметника, Господа Бога нашег, ипак Бог се не налази у свакодневници, не можемо га ту наћи. Бог нас позива, а позив јесте управо позив упућен слободи човековој, јер без слободе нема ни љубави. Бог из своје велике љубави према свима нама жели да се ми слободно одазовемо и да ми Њега слободно волимо, истакао је епископ Петар.

Извор: ТВ Храм

 

Најновије вести