Митрополит Хризостом: Господ је призвао све друге народе да дођу у Његову Цркву и да постану једно са Њиме

Published On: 26/12/2022

Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански г. Хризостом служио је 25. децембра 2022. године, када се Црква молитвено сећа Светих праотаца Авраама, Исака и Јакова, која је посвећена свим мајкама свету архијерејску Литургију у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву.

Саслуживали су протојереји-ставрофори Чедо Ђуреиновић, Момир Васиљевић и Чедомир Ђелмо; протојереј Бошко Тошовић, јереји Видак Вујадиновић и Немања Ђуреиновић, те ђакон Будимир Гардовић.

Високопреосвећени митрополит г. Хризостом у својој беседи је истакао:- Господ нас је сабрао данас овдје да прославимо свете праоце, али и да се припремамо за велику гозбу коју нам Господ припрема. Данас кроз спаситељеву причу о вечери господаревој Господ нам открива велику тајне Цркве,- тајне да они који су били позвани по закону и пророцима, нису препознали ко је Господ Исус Христос и они су га одбацили. Његову трпезу љубави су презрели, али је Господ призвао све друге народе да дођу у Његову Цркву и да постану једно са Њиме и да са Њиме обједују. Суштина тог обједовања је сам Логос- оваплоћени Логос Господ Исус Христос, који себе даје као вјечну храну и вјечно пиће свима онима који долазе за Његову трпезу да вјечно живе.

Извор: Митрополија даборобосанска

Најновије вести