Патријарх Порфирије присуствовао светој Литургији у храму Светог Саве на Врачару

Published On: 02/01/2023

У молитвеном присуству Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан началствовао је 1. јануара 2023. године. у недељу Светих Отаца, светом Литургијом у храму Светог Саве на Врачару.

Саслуживао је Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божјег. У беседи после читања јеванђелског зачала, епископ Сава је истакао:

– Данашње Јеванђеље смо чули како бисмо се припремили за велику тајну која је пред нама, за тајну оваплоћења, доласка у свет Бога, за Рођење Христово међу нама, као и како бисмо покушали да барем донекле разумемо тајну која се дешава пред нашим очима. Управо из тог разлога Свети апостол и јеванђелист Матеј даје нам овај одељак у два дела. У првом делу говори и износи родослов Исуса Христа од Аврама па све до Рођења Његовог, док у другом делу сведочи тајну оваплоћења Бога: на земљу силази Бог, рађа се Онај који нема почетка, који заједно са Оцем и Духом постоји од вечности. Излаже нам се тајна да Бог силази међу нас и постаје човек, да постаје један од нас, да постаје брат свакоме од нас.

Извор: ТВ Храм

 

 

Најновије вести