Реконструкција Саборног храма у Никшићу

Published On: 02/01/2023

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки г. Методије разговарао је са г. Марком Ковачевићем, председника Општине Никшић, и г. Милутином Ђукановићем, председником Борда директора ЕПЦГ.

У веома садржајном разговору било је речи и о реконструкцији Саборног храма Светог Василија Острошког у Никшићу. Договорено је, начелно, да Општина Никшић буде покровитељ тог значајног пројекта, а снажна подршка у реализацији истог биће ЕПЦГ. „Свјесни значаја који за Никшић, читаву Црну Гору, али и шире, има први Саборни храм посвећен Светом Василију Острошком, као саговорници смо се лако сагласили око основних потреба у започињању радова на реконструкцији”, наводи г. Марко Ковачевић.

Представници Епархије будимљанско-никшићке ускоро ће припремити потребну документацију за отпочињање радова. Овај сусрет је иницирао пожар који се у делу Саборне цркве догодио у септембру 2022. године услед дотрајалих електроинсталација. „Храм Светог Василија Острошког, као духовни центар Никшића, заслужује ваљану реконструкцију за шта се дио средстава очекује и из државног буџета”, оценио је г. Ковачевић.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка

Најновије вести