Патријарх Порфирије на пријему Српског народног већа у Загребу

Published On: 06/01/2023

Његова Светост Патријерх српски г. Порфирије присуствовао је свечаном божићном пријему Српског народног већа у Загребу. Том приликом, честитао је Божић и изразио задовољство због данашњег окупљања.

– На данашњи дан ми само не да добијамо идеју или појам добра него апсолутно добро долази међу нас, а то је Бог. Он нам открива истину смисла нашег постојања, а онда из те блискости са Богом ми постајемо блиски са другима”, рекао је патријарх у беседи на пријему.

Патријарх је рекао да постоји пут до Бога, а то је вера, али и до других људи без обзира на границе:- Радујем се што смо данас овде сабрани, радујем се што је и састав сабора такав какав јесте, јер ма колико да смо сви посебни и имамо личне печате, позвани смо да будемо народ Божији, да будемо црква његова, грађани царства небеског.

Српско народно веће приредило је данас свечани Божићни пријем у Загребу којем присуствују први потпредседник Владе Србије Ивица Дачић, премијер Хрватске Андреј Пленковић, као и други српски и хрватски државни званичници.

Извор: politika.rs

Најновије вести