Митрополит Јоаникије: Нека Оваплоћење Христово улије у наша срца пуноћу вјере, истине, правде и љубави

Published On: 08/01/2023

Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије на празник Рождества Богомладенца Христа – Божић, 7. јануара 2023. године, служио је свету архијерејску Литургију у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици.

Честитајући Божић, уз жељу да радост овога празника испуни све домове и породице, Високопреосвећенои Митрополит Јоаникије се сабраном вјерном народу, који је испунио Саборни храм, обратио кратким архипастирским словом:- Нека Рођење Христово, оваплоћење Бога Логоса, које радује Небо и Земљу, улије у наша срца пуноћу вјере, истине, правде и љубави, да живимо у слози, у неразоривом заједништву Цркве Божје и да помажемо једни друге. Да једни друге разумијевамо, као што говори Свети апостол Павле, пошто нам је Господ Исус Христос дошао у овај свијет, изједначио се са нама, да чинимо чашћу један другога већим и да носимо бремена један другога и тако ћемо испунити закон љубави Божје.

Свима на здравље, да понесете ову радост и да је што више задржите, нека она испуни ваше домове, ваше породице и нека ова дјечица расту и напредују у љубави и милости Божијој, да буду добри људи, да буду бољи од нас и да донесу и нама и Цркви Божјој и свему свијету велику радост. Амин, Боже дај!

Извор: Митрополија црногорско-приморкса

 

Најновије вести